Balanç CSI·F al HUSJR

 

Serveixin aquestes línies a manera de balanç del nostre treball durant aquest temps en el Comitè d’Empresa i d’allò que aspirem aconseguir.

Hem viscut una gran quantitat de contratemps, canvis de Direcció i Gerència de l’Hospital, així com problemes polítics, que han fet endarrerir pactes i negociacions.

A pocs dies de la nostra incorporació es va produir el NO pagament de les DPOs 2015. Després de la denúncia interposada pel CE, i degut al llarg procés judicial, es va aconseguir fer efectiu el pagament amb un l’acord amb l’empresa, recolzat pels sindicats CSI-F, MC, UGT i SATSE.

Mentrestant, s’estava treballant en la elaboració d’un document de BORSA DE TREBALL i de MOBILITAT INTERNA, que portava més de 10 anys creant-se. Actualment, està en revisió i estem pendents de resposta de la proposta definitiva per part de l’empresa.

A més a més, des de la creació de la Carrera Professional al 1999, no s’havia fet cap revisió o actualització del document Avaluador de la Carrera Professional del grup 2.1. Durant aquest període, no només s’ha fet el document de nou amb la incorporació del nivell D, sinó que s’ha fet una revisió i adequació del mateix, introduint en ambdós documents importants millores i actualitzacions.

També, el sindicat CSI-F ha format part de l’acord pel pagament de les DPOs 2016 conjuntament amb els sindicats MC, UGT i SATSE.

Hem participat en dues negociacions de Conveni Col·lectiu. Cal remarcar que fa pocs dies s’ha firmat un preacord que garanteix un Conveni Col·lectiu Propi per 2 anys com a mínim (una altra vegada amb el suport dels mateixos sindicats abans esmentats).

Durant aquests temps, hem tingut que lluitar de valent per aconseguir millores en Salut Laboral, realitzant denúncies de situacions vulnerables, en conjunt amb els membres més actius dintre del CE.

Hem creat la nova pàgina web del Comitè d’Empresa, molt més àgil i dinàmica, on podeu trobar tot allò relatiu al comitè, incloent els enllaços als diferents sindicats que en formen part.

Hem resolt dubtes, ajudat a respondre i gestionar tot allò que vosaltres ens heu demanat. Dir-vos també, que com a membres del CE hem estat per tots els treballadors/ores que s’han adreçat a nosaltres sense cap tipus d’interès d’afiliació a canvi de la nostre ajuda i participació en la millora del benestar col·lectiu.

Evidentment, ens hagués agradat aconseguir moltes més coses, doncs Igualtat i Formació són dos eixos fonamentals per nosaltres, però tot i així, hem pogut negociar amb l’empresa la conciliació laboral de cada professional que ha necessitat ajuda.

Encara queden molts canvis per afrontar, lluitar per millores laborals, finalitzar un traspàs d’empresa amb un canvi d’identitat, sense la pèrdua de cap treballador/a.

Per tots aquests motius, us tornem a demanar el vot.

Finalment, donar-vos les gràcies per la vostra confiança i esperem poder seguir al CE per tal de continuar treballant per totes i tots.

Delegades/t de la Secció Sindical del CSI-F de l’HUSJR: Yolanda Vázquez Sala, Marta de la Fuente García, Marta Valiente Abadia, Leticia Ibáñez Guajardo i Francisco Lacosta Marco.

 

Etiquetes: , ,