Informació molt important eleccions

Des de la Secció Sindical del CSI-F de l’HUSJR ens veiem en la necessitat d’informar sobre el procés electoral i de les dificultats que s’estan produint per al seu desenvolupament normal.

Tots pensaríem que la situació excepcional de pandèmia mundial i la negociació d’un Conveni Col·lectiuja signat! serien motius suficients per a que el desenvolupament de les eleccions fos, si més no, més complicat de l’habitual.

Com recordareu, l’inici precipitat (per dir-ho d’alguna manera) que va provocar el sindicat CCOO incomplint un acord assolit en plenari (i reconegut per ells mateixos davant la Mesa Electoral), la realització del procés durant el període nadalenc, coincidint amb la segona onada, la manca de personal i seguidament, l’inici de la tercera onada, que va suposar la petició a la Mesa de l’ajornament de les eleccions al pròxim 29 de març. A més a més, a tota aquesta situació, hem d’incorporar nous elements i que avui, ens veiem en l’obligació d’explicar.

El passat 19 de febrer, el sindicat USAE ha interposat una impugnació al Laude Arbitral que el sindicat CSI-F va guanyar, donant-nos la raó.

Arribats a aquest punt, creiem que us hem d’explicar cóm es van succeir els fets:

El dia 14 de setembre, el sindicat CCOO inicia el procés electoral, que degut a la presentació d’una nova convocatòria de procés electoral amb el suport de la majoria del Comitè d’Empresa actual, es posposa a la data al 9 de desembre amb una taula única, com s’havia acordat el passat 14 de setembre.

El mateix 9 de desembre, a les 19:39 h tots els sindicats presentats reben un correu en el qual se’ls informa que no hi haurà una taula única, sinó dos, el que suposa canviar les llistes de les candidatures per tal de fer la seva presentació seguint el calendari electoral.

El 29 de desembre es realitza la reunió per la proclamació provisional de candidatures i les impugnacions. La Mesa Electoral present en aquella reunió, accepta la nostra llista i ens diu, són testimonis tots els presents, que la nostra llista està correcta i no hi ha cap error. En cap moment, ni l’empresa, que va revisar la llista de candidats/ates de totes les seccions sindicals, ni la mateixa Mesa Electoral, ens va manifestar cap irregularitat.

El 30 de desembre, els sindicats que tenien candidats/ates en vàries llistes es van reunir per tal de solventar les impugnacions. Malgrat que el sindicat USAE, va posar la reclamació prèvia, no se’ns va avisar per poder realitzar les accions pertinents i així, solventar la situació, i per tant, nosaltres no vam assistir, doncs no teníem cap notificació de cap irregularitat al respecte.

El dia 5 de gener del 2021, en la proclamació definitiva de candidats/ates, se’ns informa que el sindicat USAE havia presentat una RECLAMACIÓ PRÈVIA contra la PROCLAMACIÓ PROVISIONAL, recollint diverses reclamacions als sindicats CSI-F, UGT, CCOO i MC. En el nostre cas, la reclamació recull que la candidatura del CSI-F no s’havia presentat en forma. Volem manifestar que nosaltres no érem coneixedors d’aquesta reclamació fins el dia 5 de gener a les 15:15h, un cop finalitzada la proclamació definitiva de les candidatures. I per això, mantenim la nostra legitimitat en relació a la nostra candidatura.

Seguint el procés d’impugnació iniciat pel sindicat USAE, el dia 25 de gener es va realitzar el Laude Arbitral amb la presència dels advocats de tots els sindicats representats en el Comitè d’Empresa, els presidents de la Mesa Electoral i l’advocat de l’empresa.

El dia 10 de febrer es va comunicar la sentència favorable a la candidatura del CSI-F, motiu pel qual el sindicat USAE ha continuat el procés presentant una impugnació al Jutjats. Aquest judici es realitzarà el pròxim 24 de març.

Aquesta setmana, es reuniran els/les Presidents/es de la Mesa Electoral i us informarem de la decisió que prenguin en relació a la realització o l’ajornament de les eleccions, és a dir, si les votacions es realitzen el pròxim 29 de març o pel contrari, s’espera la sentència d’aquest judici, suposant un nou ajornant del dia de les votacions.

Mentrestant, dir-vos que nosaltres seguirem treballant amb la revisió del Document de Borsa de Treball, la interpretació i vigilància del Conveni Col·lectiu 2020 (com a signants del mateix és una funció que ens pertoca), en les comissions tècniques recollides en el nou conveni (Solapament, planificació d’infermeria, teletreball, LOPD…).

Finalment, dir-vos que us anirem informant de tot el procés i gràcies pel vostre suport.

Etiquetes: , , ,